Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κούπες ρύζι arborio ή carnarolli
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών 
  • 2 πρέζες σαφράν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 10 - 12 γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Ετοιμάστε τον ζωμό και κρατήστε τον πάνω στο μάτι σε μεσαία φωτιά. 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και
1 κ.σ. βούτυρο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε τον ζωμό, μισή κούπα τη φορά μέχρι να απορροφηθεί και μετά προσθέστε την επόμενη. Για τα επόμενα 15 λεπτά περίπου το ρύζι θέλει συνέχεια ανακάτεμα.
Παράλληλα με το ρύζι σοτάρετε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι για
2 - 3 λεπτά και μετά τις γαρίδες. Συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 3 λεπτά.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε τις πιπεριές και τις γαρίδες.
Προσθέστε το βούτυρο, την παρμεζάνα και σερβίρετε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ