Ραβανί

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κούπας ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κούπας φιλέ αμυγδάλου
Για το σιρόπι:
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ¾ κούπας νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το σιρόπι:
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κανέλα και αφήστε να κρυώσει.
 
Για το ραβανί:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ αναμίξτε τη ζάχαρη με το γιαούρτι. 
Προσθέστε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και δώστε στο μίγμα λίγο χρόνο να το απορροφήσει.
Βάλτε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο σκεύος και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά. Εάν δεν έχει αποκτήσει χρώμα, βάλτε τον φούρνο στη ρύθμιση γκριλ για 3 - 4 λεπτά ακόμη.
Βγάλτε το ραβανί από τον φούρνο και περιχύστε το με το κρύο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ρίξτε από πάνω το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ