Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 200 ml μπύρα
  • 120 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, τη μπύρα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ψαρονέφρια. Τα αναποδογυρίζουμε για να πάει παντού η μαρινάδα και τα αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου ή μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη, τοποθετούμε τα ψαρονέφρια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Αδειάζουμε τη μαρίναδα σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα ζουμιά από το ψημένο κρέας.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με τη σάλτσα πάνω από το ψαρονέφρι και σερβίρουμε.