Ψάρι αχνιστό και ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα

ΨΑΡΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

Για το ψάρι:

 
  • 1.200 γρμ. φρέσκο ψάρι
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • λίγα κλαράκια από μαϊντανό και άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα:
 
  • 1 ½ κιλό άγρια χόρτα
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 5 - 6 κλαράκια μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το ψάρι:


Καθαρίζουμε το ψάρι και το πλένουμε καλά. Απλώνουμε στη λαδόκολλα τα κλαράκια από το μαϊντανό και τον άνηθο. Βάζουμε από πάνω το ψάρι  και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια και το αλατοπίπερο.  Κλείνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 230 βαθμούς για 35 λεπτά.

Για τη σαλάτα:

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα ζεματάμε σε βραστό νερό με μπόλικο αλάτι. Τα αφήνουμε να σουρώσουν από τα πολλά νερά. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και βάζουμε στη σαλάτα τον άνηθο και τον μάραθο, τα ρεβίθια, το χυμό από τα λεμόνια και το αλατοπίπερο. Δίνουμε ακόμα μια απαλή γρήγορη βράση στη σαλάτα και ένα ανακάτεμα. Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το αχνιστό ψάρι.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ