Ψάρι αχνιστό

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1.200 γρ. φρέσκο ψάρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, στη μέση
  • 3 καρότα, σε φετάκια
  • 2 πατάτες, σε κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Καθαρίζουμε το ψάρι και το πλένουμε καλά. Αχνίζουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά μαζί με το μισό ελαιόλαδο για 4 - 5 λεπτά. Βάζουμε το ψάρι μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό από τα λεμόνια και το αλατοπίπερο. Δίνουμε μία ελαφριά βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά.