Πουγκάκια με μοσχάρι κοκκινιστό και γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
Για το κοκκινιστό μοσχάρι:
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κύβο κότας
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για τα πουγκάκια:
  • 2 πακέτα ζύμη κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 200 - 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια
  • 150 γρ. γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόψτε το μοσχάρι σε μερίδες, αν δεν το έχετε ήδη ζητήσει από τον χασάπη σας.
Σοτάρετε το κρέας σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρέστε το.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, για 2 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τον πελτέ, ανακατέψτε, σβήστε με το κρασί και αφήστε το λίγο να εξατμιστεί.
Προσθέστε το μοσχάρι και την τριμμένη ντομάτα.
Προσθέστε νερό και τον κύβο, σκεπάστε με το καπάκι και βράστε για 2 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά.
Ελέγξτε τα υγρά και αν χρειάζεται προσθέστε ζεστό νερό.
Όταν ετοιμαστεί, αφήστε το να κρυώσει καλά.
Για τα πουγκάκια:
Κόψτε τα φύλλα ζύμης κουρού σε σχήμα σταυρού, σε 4 ίσα μέρη.
Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε το μοσχάρι και αφαιρέστε τα πολλά υγρά. Προσθέστε το μπούκοβο, το γιαούρτι και ανακατέψτε.
Βάλτε 2 κ.σ. σε κάθε κομμάτι ζύμης. Πιάστε τις γωνίες της ζύμης, σηκώστε τις προς το κέντρο και κλείστε καλά φτιάχνοντας ένα πουγκί.
Βάλτε τα πουγκιά για τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Σερβίρετε με γιαούρτι, ντομάτα και από πάνω το πουγκί.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ