Πορτογαλέζικα γαλακτομπουρεκάκια

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 165 ml νερό
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλλας
  • φλούδα από μισό λεμόνι
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 50 ml γάλα
  • 250 ml γάλα
  • 1/2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 6 κρόκους αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τη φλούδα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου αφήνουμε να πάρει βράση και να γίνει σιρόπι, περίπου 3 - 4 λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα 50ml γάλα να γίνει σαν αλοιφή.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μίγμα αλευριού – γάλατος, ανακατεύοντας με το σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει το μίγμα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους και φιλτράρουμε το μίγμα με ένα κόσκινο μέσα σε μια κανάτα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε να γίνει λίγο πιο λεπτή. Την τυλίγουμε ρολό και την κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών.
Σε ένα σκεύος για μάφιν βάζουμε τη σφολιάτα και από το κέντρο πατάμε με τα δάχτυλα και τραβάμε προς τα έξω και πάνω να γίνει η σφολιάτα σαν την φόρμα
Γεμίζουμε τη σφολιάτα με την κρέμα περίπου 3/4 και ψήνουμε στους 250 ή ακόμα πιο ψηλά για 8 - 9 λεπτά όπου η κρέμα θα έχει ψηθεί και θα έχει φουσκάλες.
Κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ