Ποντίκι από μοσχάρι στη γάστρα & Πουρές

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1.300 γρ. ποντίκι από μοσχάρι
  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 2 κ.γ. flora
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος Knorr με γεύση μοσχάρι
  • 1 pummaro 
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το flora μαζί με τον κύβο σε χαμηλή φωτιά και μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό περιχύνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μοσχάρι να μαριναριστεί όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα μέρη της συνταγής.
Σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δύο δόσεις, το σβήνουμε με το κρασί  και το μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με τα υγρά του. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στη γάστρα και αυτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το pummaro και 2 ποτήρια βραστό νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά.
 
ΠΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1.300 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. Flora
  • 2 φλ. ζεστό γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα και το Flora μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ