Πολύχρωμα χούμους

ANNA MARIA BAROUH
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ.  ρεβίθια
  • 1/2 φλ. ταχίνι
  • 1 φλ.  χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε αλμυρό νερό για 12 ώρες. Τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι, τα ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.  Μόλις κρυώσουν, τα λιώνουμε στο μούλτι, μαζί με το ταχίνι και το αλάτι. Μόλις πολτοποιηθούν τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.
 
 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • χυμό απο 1 λάιμ
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χούμους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το αβοκάντο, το κόλιανδρο, το αλάτι, το χυμό από το λάιμ και το ελαιόλαδο στο κόφτη μπαχαρικών της κουζινομηχανής  Κenwood και τα πολτοποιούμε. Τα ανακατεύουμε με το χούμους και σερβίρουμε.
 
 
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΟΥΜΟΥΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 3-4 βρασμένα καρότα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 φλ. χούμους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα καρότα, το κύμινο, το λεμόνι το ελαιόλαδο και το αλάτι στο κόφτη μπαχαρικών της κουζινομηχανής Κenwood και τα πολτοποιούμε. Τα ανακατεύουμε με το χούμους και σερβίρουμε.
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2-3 βρασμένα παντζάρια
  • 3-4 κόκκους κάρδαμο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χούμους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα παντζάρια, το κάρδαμο, το αλάτι, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο  στο κόφτη μπαχαρικών της κουζινομηχανής Κenwood και τα πολτοποιούμε. Τα ανακατεύουμε με το χούμους και σερβίρουμε.