Πλεχτό κέικ με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:
  • 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μαγιά (8 γρ.)
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 110 ml νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για τη ζύμη:
Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέστε τα αυγά, το νερό, το αλάτι και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί η ζύμη και να στέκεται πάνω στον γάντζο. (Εάν ακόμα κολλάει στον πάτο του μπολ, προσθέστε από μία κουταλιά αλεύρι την κάθε φορά).
Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο, για περίπου μισή ώρα.
 
Για τη γέμιση:
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλλα, να δημιουργηθεί μία πάστα.
 
Για το κέικ:
Κόψτε τη ζύμη στη μέση και απλώστε την στον πάγκο σας, σε σχήμα ορθογώνιου, με πάχος περίπου 2 χιλιοστά.
Απλώστε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, αφήνοντας καθαρό μόνο το πάνω μέρος της.
Τυλίξτε τη ζύμη από κάτω προς τα πάνω, σε σχήμα σαλιγκαριού και κόψτε τη στη μέση κάθετα.
Κόψτε τα 2 κομμάτια στη μέση κατά μήκος και φτιάξτε μια πλεξούδα.
Τοποθετήστε την πλεξούδα σε σκεύος για κέικ και αφήστε το σκεπασμένο για μισή με μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Ψήστε για 30 λεπτά στους 190 βαθμούς.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ