Πιροσκί

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 270 ml χλιαρό νερό
  • 25 γρ. ξηρή μαγιά
  • 15 γρ. αλάτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση τυριού:
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
Για τη γέμιση πατάτας:
  • 300 γρ. πατάτα
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • κρεμμύδι, προαιρετικά
  • σολομό, προαιρετικά
  • κάπαρη, άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη:
Βάλτε σε ένα μπολ το νερό μαζί με τη μαγιά και 2 κ.σ. από το αλεύρι, ανακατέψτε και αφήστε για 15 λεπτά στη άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατέψτε με το χέρι για 3 λεπτά. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό και υγρό μέρος, αλευρώνοντας το μπολ και πάνω από τη ζύμη.
Φτιάξτε με τη ζύμη ένα ρολό και κόψτε το σε 15 - 20 τεμάχια. Πατήστε το κάθε κομμάτι ώστε να γίνει ένας κύκλος 12 εκατοστών περίπου.
Προσθέστε τη γέμιση της αρεσκείας σας, κλείστε το πιροσκί και τηγανίστε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί - κόκκινο χρώμα.
Για τη γέμιση τυριού:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, προσθέστε τη γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείστε καλά.
Για τη γέμιση πατάτας:
Βράστε την πατάτα, σπάστε τη με το πιρούνι, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε λίγο βούτυρο.
Προσθέστε τη γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείστε καλά.
Εναλλακτικά, στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε καπνιστό σολομό, κρεμμυδάκι φρέσκο, κάπαρη και άνηθο.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ