Πέννες rigate all’Arrabbiata της Barilla με ξιφία, ελιές και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
  • 320 γρμ. πέννες rigate Barilla
  • 300 γρμ. σάλτσα all’Arrabbiata Barilla
  • 200 γρμ. ξιφίας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξηρό λευκό κρασί
  • 10 ελιές
  • κάπαρη
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόψτε τις ελιές χωρίς κουκούτσι και πλύνετε την κάπαρη.
Κόψτε τον ξιφία σε κυβάκια.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι και σε μικρή ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σοτάρετε τη σκελίδια σκόρδου που έχετε ξεφλουδίσει.
Προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη, προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
Προσθέστε τη σάλτσα Arrabbiata και αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα δευτερόλεπτα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ βράστε τις πέννες μέσα σε άφθονο βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο.
Στραγγίστε τα αλ ντέντε ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ