Πέννες με τόνο και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γρ. πέννες
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατείστε 80 ml περίπου από το νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά και λίγο μετά ρίξτε το καλαμπόκι, την κάπαρη και το νερό που έχετε κρατήσει.
Στη συνέχεια ρίξτε τα μακαρόνια, τον τόνο, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο.
Ανακατέψτε καλά και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι εφόσον χρειάζεται.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ