Πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης με σπαράγγια και λεμόνι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε διαγώνιες κάθετες φέτες
  • 500 γρ. πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης της MISKO
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για περίπου 3 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρυώνουμε τα σπαράγγια κάτω από αρκετό τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Βράζουμε τις πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης σε αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστούν κρατάμε 60ml από το νερό στην άκρη.
Ρίχνουμε τις πέννε ριγκάτε κατευθείαν στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και τα σπαράγγια.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ