Πένες με σολομό και βότκα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τομάτα πελτέ
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 800 γρ. κονσέρβα τομάτας ολόκληρη αποφλοιωμένη
  • 1/3 κούπας βότκα
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι 
  • 1 πακέτο penne rigate ή farfalle
  • 200 γρ. σολωμό gravlax (να έχει «ψηθεί» για μία εβδομάδα στο ψυγείο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σος βότκας:
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο βούτυρο, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε τον πελτέ και το μπούκοβο και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 1 λεπτό, να σκουρύνει λίγο ο πελτές.
Προσθέστε τις τομάτες, λιώστε τες λίγο με ένα πιρούνι, προσθέστε την βότκα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Εάν σας αρέσει η σάλτσα κρεμώδης, μπορείτε να την βάλετε σε ένα μπλέντερ, να την κάνετε πουρέ και να την επιστρέψετε στο κατσαρολάκι. Αν σας αρέσει με κομμάτια τομάτας, πιο χωριάτικη, απλά με ένα σύρμα χτυπήστε την λίγο μέσα στο κατσαρολάκι για να διαλυθούν οι τομάτες.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε να πήξει η σάλτσα, για 4 - 5 λεπτά ακόμη.
( Η σάλτσα θα κρατήσει 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή 6 μήνες στην κατάψυξη).
Για την πάστα:
Ρίξτε τα μακαρόνια της επιλογής σας σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον σολομό σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό και προσθέστε την σάλτσα.
Ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο νερό από την κατσαρόλα και όταν δέσει η σάλτσα σερβίρετε.