Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 πακέτο πένες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 6 - 7 λιαστές ντομάτες
  • τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε το κοτόπουλο στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μετά από 1 λεπτό προσθέστε το κοτόπουλο και δυναμώστε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώστε και όταν το κοτόπουλο αρχίσει να αποκτά χρυσάφι χρώμα προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήστε με το κρασί.
Αφήστε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολο. Ανακατεύετε συνεχώς και αν δείτε ότι χρειάζεται υγρά προσθέστε κρέμα γάλακτος ή ακόμη και ελάχιστο νερό. Ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι, κατεβάστε απ’ τη φωτιά, προσθέστε τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και ανακατέψτε.