Πεϊνιρλί

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 500 ml νερό χλιαρό
 
Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. γκούντα
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 8 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • φέτα, ελιές, κρεμμύδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για τη ζύμη:
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι, ανακατέψτε και αφήστε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε να γίνει ζύμη. Πασπαλίστε τον πάγκο σας με λίγο αλεύρι και κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια των 200 γρ., πουδράρετε με λίγο αλεύρι και σκεπάστε με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πασπαλίστε τον πάγκο σας με αλεύρι και ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι σας σε σχήμα οβάλ.
 
Για τη γέμιση:
Τρίψτε τα τυριά, κόψτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα.
Μοιράστε το μείγμα στα οβάλ ζυμαράκια.
Διπλώστε τη δεξιά πάνω πλευρά του ζυμαριού και σκεπάστε με τη δεξιά κάτω πλευρά του. Διπλώστε προς τα μέσα τις παράλληλες πλευρές και όταν φτάσετε στην άλλη άκρη, διπλώστε την αριστερή κάτω πλευρά και κλείστε το πεϊνιρλί με την αριστερή πάνω πλευρά του.
Βάλτε λίγο νερό στα δάχτυλα σας και πιέστε τις γωνίες ώστε να κολλήσουν καλά.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα πασπαλίστε λίγο αλεύρι και καθώς μεταφέρετε τα πεϊνιρλί στο ταψί τραβήξτε τις γωνίες να μακρύνουν και να μεγαλώσουν λίγο.
Αφήστε τα σκεπασμένα με μία πετσέτα για μισή ώρα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ