Πασχαλινά κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 125 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1.800 - 1.900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά για το άλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε ένα ένα τα αυγά καθώς χτυπάτε.
Ανακατέψτε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι, με προσοχή γιατί θα φουσκώσει.
Ανακατέψτε την αμμωνία μέσα στο γάλα.
Καθώς χτυπάτε ελαφρά, ρίξτε τα δύο παραπάνω μείγματα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και τέλος το αλεύρι.
Συνεχίστε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι).
Κόψτε τη ζύμη σε μπαλάκια και πλάστε τα κουλούρια σε σχήμα κοτσίδας.
Ανακατέψτε τα αυγά και αλείψτε τα κουλουράκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς από κάτω και αέρα για 20 - 25 λεπτά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ