Παραδοσιακό κεμπάπ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά αρνίσιο (60% κιμάς, 40% λίπος από την ουρά)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κ.σ. σουμάκ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
Για το σερβίρισμα:
  • 4 πίτες
  • 4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόψτε και σοτάρετε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μαζί με τα μπαχαρικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αναμείξτε καλά τον κιμά με τα λαχανικά και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο, ιδανικά για 4 ώρες.
Στη συνέχεια πλάστε τα κεμπάπ και περάστε τα σε καλαμάκια.
Τοποθετείστε τα κεμπάπ σε σχαροτήγανο ή στο χείλος ενός ταψιού, ώστε να μην ακουμπάνε στον πάτο του και ψήστε για 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Κόψτε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, αλατοπιπερώστε, προσθέστε λίγο φρέσκο θυμάρι και σοτάρετε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά.
Ψήστε τις πίτες και σερβίρετε βάζοντας από πάνω τα κεμπάπ και στο πλάι το γιαούρτι με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ