Παπαρδέλες μποσκαγιόλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρμ. κιμάς χοντροκομμένος
  • 250 γρμ. μανιτάρια
  • 200 γρμ. αρακάς
  • λάδι
  • λευκό κρασί
  • δεντρολίβανο
  • δάφνη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κιλό χυμό ντομάτας
  • αλάτι και πιπέρι
  • 400 γρμ. παπαρδέλες (για 4 άτομα)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Κόβουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά. Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε τον πελτέ, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη δάφνη και λίγο ζωμό για να αραιώσει λίγο ο πελτές. Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε για 25 λεπτά περίπου να βράσει.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ