Παπαρδέλες μπολονέζ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. κονσέρβα ολόκληρη τομάτα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 - 3 κούπες ζωμό
  • παπαρδέλες
  • παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, περίπου 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε καθώς μαγειρεύουμε, να είναι ψιλός χωρίς μεγάλα κομμάτια, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς να αποκτήσει χρώμα και στον πάτο της κατσαρόλας να αρχίσει να κολλάει.
Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά να σκουρύνει.
Προσθέτουμε το γάλα και το κόκκινο κρασί και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά να πάρει βράση και για 45 λεπτά σε χαμηλή.
Προσθέτουμε την τομάτα, αφού την έχουμε λιώσει, το μοσχοκάρυδο και 2 κούπες ζωμό. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε ζωμό μόνο εάν μας στεγνώσει πολύ η μπολονέζ.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ