Παγωτό με χαλβά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1.250 γρ. χαλβά με αμύγδαλο
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 5 ασπράδια αυγού
  • 5 κρόκους αυγού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φουντούκι ή αμύγδαλο, χοντροσπασμένο
  • 1 χούφτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή δάκρυα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίψτε τον χαλβά στον τρίφτη χειρός με τις μεγάλες τρύπες.
Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, για περίπου 6 λεπτά, στη μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.  
Ρίξτε τη σαντιγί σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε λίγο νερό και ακουμπήστε πάνω του ένα μεταλλικό μπολ, στο οποίο έχετε βάλει τους κρόκους και τη ζάχαρη. Βάλτε το κατσαρολάκι να ζεσταθεί και συγχρόνως χτυπήστε τα αυγά με ένα σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. (Όσο ζεσταίνεται το νερό, ανεβάζει θερμοκρασία στο αυγό και έτσι ψήνετε και διογκώνεται).
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο του μίξερ. Ρίξτε μέσα τα ασπράδια αυγού και χτυπήστε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα (η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σηκώσετε το σύρμα και στέκεται πάνω του).
Χτυπήστε τα φουντούκια στο μούλτι, μέχρι να γίνουν χοντροσπασμένα.
Βάλτε σε ένα μπολ τον χαλβά, το μέλι, το ταχίνι, τα φουντούκια, τους αφρατεμένους κρόκους και ανακατέψτε.
Συνεχίστε με την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
Τέλος, προσθέστε την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά για να μη πέσει ο όγκος.
Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρετε. 
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ