Παγωτό φράουλα, βανίλια & Σιρόπι καραμέλα και σοκολάτα για παγωτά

ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό φράουλες (κατεψυγμένες)
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας
  • 1.000 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο multi λιώνουμε τις φράουλες και τις βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν για 2 - 3 λεπτά. 
Προσθέτουμε το ζελέ φράουλας. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, της προσθέτουμε το κρύο μείγμα φράουλας, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
 
 
ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρμ. βούτυρο 
  • 200 γρμ. καστανή ζάχαρη (την μαλακιά)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
 
 
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 750 ml κρέμα γάλακτος 
  • 400 γρμ. ζαχαρούχο γάλα 
  • 2 ½ κ.σ. υγρή βανίλια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την κρέμα μας σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια και προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για περίπου 10 ώρες. 
 
 
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 100 γρμ. ζάχαρη 
  • 100 γρμ. βούτυρο 
  • 125 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ