Ντοματόρυζο, Ντοματόσουπα & 3 Σως για παγωτό

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 200 γρμ. φέτα χοντροκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και προσθέτουμε στο φαγητό το ρύζι και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι το ρύζι να πιεί τα υγρά και να χυλώσει το ντοματόρυζο. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΣΤΡΑΚΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. αστράκι
  • 1 κ.γ. πελτές  
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 λίτρα νερό 
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό, το νερό, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το αστράκι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για μισή ώρα περίπου.
 
ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 8 - 10 μπολάκια παγωτού):
  • 300 γρμ. φράουλες
  • 300 γρμ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό. Βράζουμε για 8 - 9 λεπτά και μόλις χλιαρύνει η σος τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
 
 
ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 8 - 10 μπολάκια παγωτού):
  • 300 γρμ. κουβερτούρα
  • 300 γρμ. γάλα εβαπορέ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και ρίχνουμε το εβαπορέ λίγο - λίγο, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Κρατάμε τη σος ζεστή πάνω από χλιαρό νερό.
 
 
ΣΟΣ ΑΠΟ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 8 - 10 μπολάκια παγωτού):
  • 400 γρμ. βερύκοκα
  • 200 γρμ. ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα βερύκοκα, τη ζάχαρη και τον χυμό, χωρίς τα κουκούτσια, για 20 λεπτά. Αλέθουμε τα φρούτα και μόλις χλιαρύνει η σος τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ