Ντοματόπιτα & Σουτζουκόπιτα

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη (8 ατομικές ντοματόπιτες στο ταψί):

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 8 μέτριες ντομάτες
  • 300 γρμ. φέτα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι
  • 1 κ.γ. τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη φέτα, προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Αφού έχουμε ανοίξει το φύλλο ρίχνουμε μέσα την γέμιση. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη (10 κομμάτια):

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τσιμένι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 10 φέτες τυρί του τοστ
  • 10 φέτες ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι μαζί με όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε μία φέτα τυρί στρώνουμε μία φέτα ντομάτα, βάζουμε ένα σουτζουκάκι και τα τυλίγουμε μέσα σε μια λωρίδα φύλλου που έχουμε ανοίξει. Τυλίγουμε 10 τέτοια ρολά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ