Ντομάτες γεμιστές & Τάρτα σοκολάτας με φράουλες

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 15 ντομάτες):
  • 15 ντομάτες
  • 10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • μια χούφτα δυόσμο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ½  φλ. ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τις αφήνουμε να σταθούν ανάποδα μέχρι να τελειώσουμε όλες τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με λίγη ζάχαρη.
Σε μια λεκανίτσα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά καθώς και την ψίχα της ντομάτας. Προσθέτουμε το ρύζι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ταψάκι με το καπάκι προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και προσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 190 βαθμούς.


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή στο ψυγείο: 2 - 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 8 - 10 άτομα):

Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 2 κ.γ. κακάο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση:
  • 250 γρμ. κουβερτούρα
  • 250 γρμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. Canderel

Για τη σως:
  • 1/2 κουπάκι φράουλες
  • 1/2 κ.γ. Canderel
  • χυμός από μισό λεμόνι

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύμματα, καλυμμένο με μεμβράνη, στη χαμηλότερη ένταση, μέχρι να μαλακώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ μέχρι να κοπούν αρκετά, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα, το κακάο και το βούτυρο με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να «υγρανθεί» καλά. Στρώνουμε το  μείγμα της βάσης του γλυκού σε μία φόρμα για τσιζ κέικ. Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το Canderel. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη σος πάνω από τη βάση. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ, για να σφίξει και να δέσει. Για τη σος, αλέθουμε στο μπλέντερ το μισό κουπάκι φράουλες μαζί με τo Canderel και τον χυμό και περιχύνουμε με τη σως.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ