Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γάλα καρύδας

Χρόνος προετοιμασίας: 8 - 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10 - 12
 
ΥΛΙΚΑ (για το κέικ):
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. κακάο
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 680 ml γάλα καρύδας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Άλλα υλικά:
  • ελαιόλαδο για το λάδωμα της φόρμας
  • ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι (διαμέτρου 28 εκ.) και την περνάμε με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα με την καρύδα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για να αποφύγουμε το υπερβολικό ανακάτεμα, προς το τέλος χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά του και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα, σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ