Νιόκι με μανιτάρια, ρόκα και πέστο καρυδιού

ΥΛΙΚΑ:
Για το πέστο:
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
 
Για τα νιόκι:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κιλό σπιτικό νιόκι ή 2 συσκευασίες νιόκι των 500 γρ.
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μάτσο ρόκα (προτιμητέα baby)
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για το πέστο:
Σε ένα μπλέντερ αλέστε τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν πάστα.
Προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ρυθμίστε την αλατότητα.
 
Για το Νιόκι:
Σοτάρετε τα μανιτάρια σε καυτό βούτυρο, να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράστε τα νιόκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να επιπλέουν στην κατσαρόλα.
Προσθέστε τα νιόκι στο τηγάνι με τα μανιτάρια και σοτάρετε για 1/2 λεπτό να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το μισό πέστο, την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε μεσαία φωτιά.
Προσθέστε τη ρόκα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Συμπληρώστε νερό από την κατσαρόλα, εάν θέλετε τη σάλτσα πιο ρευστή και σερβίρετε.
Προσθέστε παρμεζάνα στο κάθε πιάτο.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ