Ναπολεόν (Ιταλικό μιλφέιγ)

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 2 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κρόκοι
  • 1/4 κούπας κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο (κρύο, σε κύβους)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια, σε μεσαία φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. 
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μην μαγειρευτεί το αυγό.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν πήξει, την μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
 
Για το Ναπολεόν:
Βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες.
Βάζουμε πάνω από τη σφολιάτα άλλο ένα ταψί με βάρος και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το πάνω ταψί, ρίχνουμε ζάχαρη πάνω στην σφολιάτα και ψήνουμε για ακόμα 5 - 6 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη.
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλά κάνοντας μία τρύπα στη γωνία μια σακούλας, βάζουμε την κρέμα ανά 3 στρώσεις σφολιάτας. Στο καπάκι της σφολιάτας πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ