Naan ινδικό πιτάκι

NAAN (ΙΝΔΙΚΟ ΠΙΤΑΚΙ)
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 150 ml ζεστό γάλα
  • 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. μαγιά
  • 450 γρμ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 150 ml γιαούρτι πλήρες
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά ώστε να αναμιχθεί σωστά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης, το μείγμα της μαγιάς, 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, το γιαούρτι και το αυγό. Ζυμώνουμε αρκετά και φτιάχνουμε μία μπάλα.
Αδειάζουμε τη μπάλα της ζύμης σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να είναι ομαλή και σανιτέ. Ρίχνουμε περίπου 0,25 κουταλάκι λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και κυλάμε τη μπάλα της ζύμης σε αυτό. Καλύπτουμε το μπολ με ένα κομμάτι μεμβράνη, αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό, χωρίς ρεύματα μέρος για μία ώρα ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο με την υψηλότερη θερμοκρασία. Τοποθετούμε σε ένα άδειο ταψί. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Ανοίγουμε κάτω τη ζύμη και ζυμώνουμε ξανά. Χωρίζουμε σε 6 ίσες μπάλες.
Μετά, μετατρέπουμε την κάθε μπάλα σε σχήμα δάκρυ, περίπου 25 εκ. σε μήκος και 13 εκ. στο φαρδύτερο. Αφαιρούμε το καυτό ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω του την κάθε ζύμη. Βάζουμε αμέσως στο φούρνο για 3 λεπτά. Θα πρέπει να φουσκώσει. Τώρα τοποθετούμε το ταψί με το naan κάτω από το γκριλ, περίπου 7,5 – 10 εκ. μακριά από τη φωτιά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να δείτε να γίνονται ελαφρά χρυσά. Τυλίγουμε το naan σε μία καθαρή πετσέτα. Κάνουμε όλα τα υπόλοιπα naan με αυτόν τον τρόπο και σερβίρουμε ζεστά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ