Μυδοπίλαφο πικάντικο & Σπαγγέτι με μύδια,λευκό κρασί και λεμόνι & Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και λεμόνι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1.500 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος
  • 1 ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. pummaro
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλ. ρύζι γλασέ ή νυχάκι
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, αφαιρούμε τη φούντα και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αχνίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το ρύζι και το pummaro. Βάζουμε στο φαγητό 5 φλιτζάνια ζεστό νερό, την πιπερίτσα, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το μυδοπίλαφο σε χαμηλή φωτιά  για 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
 
 
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 ½ κιλό μύδια με το κέλυφος τους
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 10 - 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • μία πρέζα μπούκοβο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο νερό με αρκετό αλάτι για 10 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τα «μουστάκια» τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε βαθύ τηγάνι αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά την πιπεριά και το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο σε φετάκια, μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα μύδια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το μπούκοβο, τα ντοματίνια και το αλάτι. Κλείνουμε το τηγάνι ή την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 
 
ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 ½ κιλό μύδια με το κέλυφος τους
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • μία πρέζα μπούκοβο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τα «μουστάκια» τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε βαθύ τηγάνι αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά την πιπεριά και το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο σε φετάκια, μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα μύδια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το μπούκοβο και το αλάτι. Κλείνουμε το τηγάνι ή την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.