Μπριζόλες χοιρινές λαιμού με λεμόνι και ρίγανη

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 6 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΑΠΑΛΟ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα HELLMANN’S
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 ντομάτες
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Απλώνουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τις μπριζόλες μέσα στο ταψί. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ροδέλες πιπεριάς και ντομάτας. Στύβουμε από πάνω τα λάιμ. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.
 
 
ΠΟΥΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μπρόκολο
  • 3 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 μικρό κουνουπίδι
  • 2 κ.σ. FLORA
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κυβάκια για 30 λεπτά. Αλέθουμε βρασμένα λαχανικά στον μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε το flora, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ