Μπουτάκι από αρνί στο φούρνο & Κοκορέτσι στο φούρνο με πατάτες

ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΠΟ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 -8 άτομα):
 
  • 2 αρνίσια μπουτάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 8 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 κ.γ. κίτρινο κάρυ
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Αλείφουμε το κρέας με το μισό αλατοπίπερο, τη μισή μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με την υπόλοιπη μουστάρδα, τον χυμό, το κάρυ, τον άνηθο και το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, ακουμπάμε πάνω τα μπουτάκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 175  βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατά διαστήματα αλείφουμε τα μπουτάκια με λίγο από το ζουμί του ταψιού.
Το αρνάκι πρέπει να πάρει ωραίο χρώμα, το κρέας να «πέφτει» από τα κόκαλα και να ροδοκοκκινίσει.
 
 
 
 
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κοκορέτσι περίπου 2 κιλά
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 λεμόνια σε φέτες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • λίγα κλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • λίγα κλαράκια άνηθου ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • λίγα κλαράκια ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα. Αλατοπιπερώνουμε το κοκορέτσι και το αφήνουμε να σταθεί για να τραβήξει το αλάτι όσο προετοιμάζουμε τις πατάτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις φέτες από τα λεμόνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο σε φετάκια, το χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω το κοκορέτσι και περιχύνουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και τριάντα λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε το κοκορέτσι 1 - 2 φορές, να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές και το περιχύνουμε με το ζουμί από το ταψί.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ