Μπισκότα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κ.γ βανίλια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2/3 κούπας κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε δάκρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ με το εξάρτημα Κ ανακατέψτε το βούτυρο με τις ζάχαρες να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι και σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα στο μίξερ.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ, ρίξτε το δάκρυ σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Φτιάξτε μπαλάκια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα με μια στρώση λαδόκολλας, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα ανοίξουν στο ψήσιμο.
Βάλτε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για περίπου 20 - 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Ψήστε τα μπισκότα για 10 με 12 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα προτιμάτε.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ