Μπισκότα σοκολάτα - Cheeseburger "I love New York"

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 12 μπισκότα):

  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κακάο
  • 115 γρ. flora
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. άχνη για το τύλιγμα
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί πάνω από σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέκιν πάουντερ. Χτυπάμε το flora με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Ρίχνουμε στο μίξερ τη σοκολάτα και λίγο-λίγο το στεγνό μίγμα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα κυλάμε 3 φορές μέσα στην άχνη. Τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά. 

 

CHEESEBURGER "I love New York"

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 cheeseburgers):

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος κομμένος μία φορά με μπόλικο λίπος
  • 4 ψωμάκια στρογγυλά (κατά προτίμηση μπριός)
  • 8 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • λίγο κέτσαπ Hellmann's, μουστάρδα Hellmann's, μαγιονέζα Hellmann's
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τον κιμά σε 4 κομμάτια με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια μας και χωρίς να τον πλάσουμε καθόλου, πατάμε τα μπαλάκια να γίνουν μπιφτέκια πάχους μισού εκατοστού περίπου ή όσο η παλάμη μας.
Λαδώνουμε το ριγέ αντικολλητικό τηγάνι ή το γκριλ και ακουμπάμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από την πρώτη πλευρά. Μόλις τα γυρίσουμε, βάζουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι τις φέτες του τυριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και βάζουμε μέσα στο τηγάνι ή πάνω στο γκριλ τα ψωμάκια κομμένα στα δύο για να ζεσταθούν.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε πιάτα, προσθέτουμε μαγιονέζα, μουστάρδα και κέτσαπ και ακουμπάμε πάνω τους τα μπιφτέκια. Συνεχίζουμε με το μαρούλι, τις ροδέλες ντομάτας και καλύπτουμε με τα ψωμάκια.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ