Μπισκότα με τζίντζερ και πορτοκάλι

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 80 γρ. τζίντζερ (τον χυμό του)
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε ένα ένα τα αυγά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και προσθέστε τα στον κάδο.
Τρίψτε πολύ καλά το τζίντζερ, πιέστε το για να βγάλει τον χυμό του και ρίξτε τον στον κάδο.
Πλάστε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίξτε τα με μεμβράνη και τοποθετείστε τα στο ψυγείο.
Κόψτε κομμάτια πάχους περίπου ενός δαχτύλου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 8 λεπτά.
 
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Κόψτε σε κομματάκια τη σοκολάτα, ρίξτε τη μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.

 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ