Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατάτες και κρέμα τυριού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπιφτέκια:
  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 130 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, τριμμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τις πατάτες:
  • 2 κιλά πατάτες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (σαν φέτα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπιφτέκια:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρέστε απ’ τη φωτιά, προσθέστε το τζίντζερ, τον άνηθο και αφήστε να κρυώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τα αυγά, την παρμεζάνα, την φρυγανιά και το σοταρισμένο κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα, βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Πλάστε τα μπιφτέκια και σοτάρετε από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Το κάθε μπιφτέκι να είναι περίπου 120 γρ.
Ύστερα, τοποθετείστε τα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Για τις πατάτες:
Βράστε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Αφαιρέστε τις όταν παραμένουν λίγο σκληρές και αφήστε να κρυώσουν καλά.
Χοντροσπάστε τις πατάτες με το χέρι και τηγανίστε σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, προσθέστε το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά. Αν έχουν μείνει κομμάτια τυριού, μπορείτε να χτυπήσετε την κρέμα στο μπλέντερ για να πετύχετε μια κρεμώδη υφή.
Σερβίρετε τις πατάτες και από πάνω ρίξτε την κρέμα τυριού. Πασπαλίστε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ