Μπαστούνια σφολιάτας με αλλαντικά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 200 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 φέτες αλλαντικά της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι, παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Κόψτε τα αλλαντικά σε ψιλοκομμένα κομματάκια και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα τυριά.
Προσθέστε τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, το αυγό και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας, χωρίστε τη γέμιση σε τρία μέρη και απλώστε κάθετα κάθε μέρος αφήνοντας κενό ενδιάμεσα.
Με ένα πινέλο αλείψτε με νερό στα κενά ώστε να κολλήσουν τα δυο φύλλα. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πατήστε καλά να ενωθούν τα φύλλα μεταξύ τους.
Κόψτε με ένα μαχαίρι για να έχετε τρία μπαστούνια.
Αραιώστε τον κρόκο με λίγο νερό, αλείψτε τα μπαστούνια και πασπαλίστε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ