Μοσχαρίσιο χτένι κοκκινιστό με σπαγγέτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι
  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα τομάτες κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 - 5 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • 200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
Για τον ζωμό:
  • 1 κιλό κόκκαλα μοσχαρίσια
  • 3 lt νερό
  • διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, κοτσάνια μαϊντανού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, βράστε τα κόκκαλα με τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο σας, για περίπου 1 ώρα.
Κόψτε το μοσχάρι σε μερίδες, βάλτε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετέ το απ’ όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το μοσχάρι απ’ την κατσαρόλα, ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρετε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον πελτέ, σβήστε με το κρασί και αφήστε το λίγο να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μοσχάρι και την τριμμένη ντομάτα.
Σουρώστε τον ζωμό, ρίξτε τον στην κατσαρόλα, σκεπάστε με το καπάκι και βράστε για 2,5 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά.
Ελέγξτε τα υγρά και αν χρειάζεται προσθέστε ζεστό νερό. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ