Μοσχαρίσια σκαλοπίνια με σάλτσα λεμονιού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. μοσχαρίσια σκαλοπίνια γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 - 4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι 
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τα σκαλοπίνια ανάμεσα σε 2 μεμβράνες να έχουν πάχος 1 εκατοστό. Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε τα σκαλοπίνια.
Σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα σκαλοπίνια περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε τα σκαλοπίνια και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις φέτες λεμονιού με την κάπαρη για μισό λεπτό και σβήστε με το κρασί. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Επιστρέψτε τα σκαλοπίνια στο τηγάνι, προσθέστε τον μαϊντανό, ρυθμίστε το αλατοπίπερο της σάλτσας και σερβίρετε.