Μοσχάρι κοκκινιστό, Ανάμεικτα Λαχανικά, Πίτα με κοκκινιστό μοσχάρι & Λαζάνια με μοσχάρι και λαχανικά

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχάρι (κομμένο σε κυβάκια)
  • 2 κρεμμύδια (λιωμένα στο multi)
  • 500 ml. χυμό τομάτας
  • αλάτι και μπαχάρι
  • 4 – 5 φύλλα δάφνης
  • 500 ml. νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να κάνει κρούστα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο κρεμμύδι και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το αλάτι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στην πορεία ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό εφόσον έχουν τελειώσει τα υγρά.
 
ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
  • 6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 250 ml. νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
 
ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • μία δόση μοσχάρι κοκκινιστό
  • μισή δόση ανάμικτα λαχανικά (εάν το ταψί είναι πολύ μεγάλο βάζουμε όλη τη δόση)
  • 1 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  • λίγο λάδι ή βούτυρο για πασπάλισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρέας μας και μόλις βράσει του προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε για 4 – 5 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μείγμα με το κρέας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, κάνουμε 3 μικρές τρυπούλες στη ζύμη και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει.
 
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • μία δόση μοσχάρι κοκκινιστό
  • μία δόση ανάμικτα λαχανικά
  • 12 – 15 φύλλα λαζάνια (ανάλογα με το πυρίμαχο που έχουμε)
  • 250 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • λίγο βούτυρο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση λαχανικά και στρώνουμε 4 – 5 φύλλα λαζάνια. Στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση κοκκινιστό κρέας, άλλη μία στρώση λαζάνια, μία λαχανικά και άλλη μία στρώση λαζάνια.
Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ