Μοσχαράκι κρασάτο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 κιλό μοσχάρι στήθος κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ
  • 150 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. τομάτα πελτέ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 750 ml κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 - 3 κοτσάνια θυμάρι
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Pecorino Romano Auricchio
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το βάζουμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο για τουλάχιστον μια ώρα.
Σε μία γάστρα βάζουμε το ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ και σοτάρουμε το μοσχάρι σε δόσεις.
Αφαιρούμε το μοσχάρι από τη γάστρα, προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, το θυμάρι και ξύνουμε τον πάτο να ξεκολλήσουν οι ζάχαρες.
Επιστρέφουμε το μοσχάρι στη γάστρα, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στον φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες για 10 - 12 λεπτά, αφαιρούμε το νερό και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Λιώνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ. μαϊντανό και το Pecorino.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL να πάρουν χρώμα και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και ανακατεύουμε μέσα 2 κ.σ. μαϊντανό. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τα μανιτάρια και τις πατάτες ξεχωριστά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ