Μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:
Για τη μαρινάδα:
  • 100 ml χυμό ανανά
  • 100 ml σόγια σως χωρίς αλάτι
  • 20 ml λάιμ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες
Για τη guacamole:
  • 100 γρ. αβοκάντο
  • 80 γρ. ντομάτα
  • 50 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 ml ηλιέλαιο
  • 10 ml λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι
Για τη sour cream:
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • χυμός από το 1/4 του λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο τορτίγιες
Για τη salsa:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για τη μαρινάδα:
Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά με το κοτόπουλο και αφήστε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.
 
Για τη guacamole:
Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο καρεδάκι.
Ξεσποριάστε την ντομάτα και κόψτε την σε καρεδάκι.
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
 
Για τη sour cream:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
 
Για τη salsa:
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για 5 - 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά της ντομάτας.
Αφαιρέστε απ’ τη φωτιά, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε στην άκρη.
 
Σοτάρετε το κοτόπουλο ή ψήστε το σε ένα σχαροτήγανο.
Βάλτε το κοτόπουλο σε μια τορτίγια, προσθέστε την sour cream, τη guacamole και λίγο απ’ τη salsa.
Ρολάρετε την τορτίγια και κόψτε σε κομμάτια.
Συνεχίστε και με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω και σε μπολάκια βάλτε τα συνοδευτικά που έχουν περισσέψει.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ