Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και φέτα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
  • 6 μελιτζάνες σε χοντρές φέτες 
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια 
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 7 - 8 κλαράκια βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1/3 κ.γ. ζάχαρη 
  • αλάτι και πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το σκόρδο με 1/2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και τα ντοματάκια χοντροκομμένα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 7 - 8 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον βασιλικό.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1/2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL και σιγοψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά. Κάνουμε το ίδιο σε δόσεις μέχρι να ψηθούν όλες οι μελιτζάνες. 
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε στρώσεις σε ένα γυάλινο σκεύος φούρνου ή ένα ταψάκι και ενδιάμεσα απλώνουμε τη σάλτσα και τη φέτα. Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ