Μαύρο κοτόπουλο με κινόα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο στα 4
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. κινόα, ξεπλυμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το κοτόπουλο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσαφίσει.
Μόλις ετοιμαστεί το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα, από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε την κινόα σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, τη σουρώνουμε και την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι, το υπόλοιπο λάδι, το καρότο, τη φέτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο το σερβίρουμε ζεστό με την κινόα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ