Μαροκινό κοτόπουλο με κους κους

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 2 κούπες κους κους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 κούπα δαμάσκηνα ή 1/3 κούπας σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και με αυτό το μείγμα αλείψτε το κοτόπουλο.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια γάστρα που να το χωράει ίσα ίσα, με το στήθος προς τα κάτω και ψήστε στο φούρνο χωρίς καπάκι για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ βράστε τον ζωμό μαζί με το κους κους για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ροδίστε τα αμύγδαλα στο βούτυρο και προσθέστε τα δαμάσκηνα.
Αναμείξτε το κους κους με το περιεχόμενο του τηγανιού και προσθέστε το 1 κ.γ. κανέλα και το πορτοκάλι.
Αλείψτε το κοτόπουλο με το μέλι, ρίξτε το μείγμα κους κους γύρω από το κοτόπουλο, σκεπάστε καλά τη γάστρα και ψήστε για ακόμη μισή ώρα.
Σερβίρετε με την γάστρα ή ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο και σερβίρετε πάνω από το κους κους σε πιατέλα.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ