Μανιτάρια τηγανιά & Κριθαράκι με μανιτάρια

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΑ 1 ΚΑΙ 2

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά

ΤΗΓΑΝΙΑ 1

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 6 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και το ξύδι και σερβίρουμε.


ΤΗΓΑΝΙΑ 2

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1/2  κιλό μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 5 - 6 κλαράκια μαϊντανός
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο , το λεμόνι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 - 5 άτομα):
  • 600 γρμ. μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 2 φλ. χοντρό κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών Knorr
  • 6 - 7 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά. Βάζουμε στη γάστρα το κριθαράκι, τον μαϊντανό, τον σπιτικό ζωμό και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε 2 - 3 φορές, ξύνοντας απαλά τον πάτο της γάστρας με ξύλινη κουτάλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί εκτός φωτιάς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ