Μακαρόνια με σάλτσα από τοματίνια και 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι Νο6 MISKO
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό τοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα βασιλικός
  • αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • (250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή 200 γρ. ανθότυρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεσαία φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και όταν είναι έτοιμα κρατάμε μια κούπα νερό. 
Προσθέτουμε τα τοματίνια ολόκληρα και μαγειρεύουμε για 5 - 8 λεπτά πατώντας τα απαλά για να απελευθερωθούν τα ζουμιά τους.
Όταν πήξει η σάλτσα, ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε μέσα τον βασιλικό.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα.
Εάν έχει πήξει πολύ, συμπληρώνουμε από το νερό που κρατήσαμε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ