Μακαρονάδα θαλασσινών με σάλτσα από ούζο και τομάτα

ΥΛΙΚΑ:
Για τη μακαρονάδα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
450 γρ. μύδια
450 γρ. αχιβάδες και γυαλιστερές
450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
80 ml ούζο
Για τη σάλτσα τομάτας:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
800 γρ. κονσέρβα τομάτα ολόκληρη αποφλοιωμένη
2 κλωνάρια θυμάρι
1/2 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα τομάτας:
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το μπούκοβο, το θυμάρι, τις τομάτες, αφού τις λιώσετε λίγο με ένα πιρούνι και μαγειρέψτε για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να φύγει το νερό.
Εάν σας αρέσει η σάλτσα κρεμώδης, μπορείτε να την βάλετε σε ένα μπλέντερ, να την κάνετε πουρέ και να την επιστρέψετε στο κατσαρολάκι.
Αν σας αρέσει με κομμάτια τομάτας, πιο χωριάτικη, χτυπήστε την λίγο με ένα σύρμα μέσα στο κατσαρολάκι για να διαλυθούν οι τομάτες, εάν δεν έχουν ήδη λιώσει από μόνες τους.
Για τη μακαρονάδα:
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάστε τα θαλασσινά.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και το μπούκοβο στο ελαιόλαδο για 1/2 λεπτό να πάρει χρώμα το σκόρδο.
Προσθέστε τις γυαλιστερές και τα μύδια και ανακατέψτε.
Προσθέστε το ούζο και κλείστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό.
Όταν έχουν ανοίξει τα μύδια και οι γυαλιστερές προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέστε την σάλτσα τομάτας και ανακατέψτε.
Σερβίρετε την σάλτσα με ούζο και θαλασσινά πάνω από τα μακαρόνια με μπόλικο μαϊντανό.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ