Μακαρονάδα με θαλασσινά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες (κρατάμε το κεφάλι)
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • ελαιόλαδο
  • 400 γρ. όστρακα καθαρισμένα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
  • φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή (3 λεπτά λιγότερο) μαζί με τον κύβο λαχανικών.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γαρίδες με το τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε μέσα τα μύδια, τις γυαλιστερές και τα κυδώνια.
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια.  Κλείνουμε το καπάκι για 1 λεπτό μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα.
Ξεσκεπάζουμε, αφαιρούμε τα όστρακα και τις γαρίδες και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Αφαιρούμε και προσθέτουμε ξύσμα λάιμ, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε από πάνω τα θαλασσινά.  Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι και απολαμβάνουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ